in ,

Barcelona weet in emotionele wedstrijd Gamper Cup te veroveren

In een oefenwedstrijd tegen Chapecoense wist Barcelona gemakkelijk de Gamper Cup te winnen. Chapecoense was de club die in 2016 door een vliegramp veel van de selectiespelers verloor.

De wedstrijd begon erg emotioneel, doordat Fullmann en Neto de aftrap verrichten. Zij overleefden beide het ongeluk, al moet Fullmann wel een been missen. Ook overlever Alan Ruschel maakte zijn rentree voor Chapecoense, na lang revalideren was hij weer klaar om te spelen. Na 35 minuten ging hij toch naar de kant. Op dat moment stond Barcelona al met 3-0 voor aan de hand van Deulofeu. De speler die overkwam van Everton scoorde het eerste doelpunt en was de aangever bij de tweede en derde. Het tweede doelpunt werd op prachtige wijze gemaakt door Busquets en Messi schoot het derde doelpunt binnen.

Bij rust was de wedstrijd dus eigenlijk al beslist, maar Barcelona ging in de tweede helft vrolijk verder met het maken van doelpunten. Het vierde en vijfde doelpunt werden beide gescoord door een Suarez, maar wel door twee andere. Eerst mocht Luis Suarez binnen schieten, na eerder al een legio kansen te hebben gemist. Daarna was ook Denis Suarez aan beurt, beide bediend door Lionel Messi. Aan het einde van de wedstrijd mocht Alcacer nog aanleggen voor een strafschop nadat Semedo in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. De 6-0 kwam niet. Moraes redde eerst de strafschop en daarna schoot Alcacer over de bal heen tijdens de rebound. 5-0 bleef dan ook de eindstand en daardoor wist Barcelona weer de Gamper Cup te winnen!

Dortmund: “Dembélé is niet te koop, ook niet voor 100 miljoen!’’