BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Turkse middenvelder nu toch echt op weg naar de uitgang’

Afgelopen week maakten FC Barcelona en PSG de transfer van Neymar naar Parijs bekend. De Braziliaanse superster levert de Catalanen een bedrag van maar liefst 222 miljoen euro op. Op zoek naar een vervanger is Barça uitgekomen bij Ousmane Dembélé, het Franse toptalent van Borussia Dortmund. Ook Philippe Coutinho (Liverpool) is nadrukkelijk in beeld en bronnen binnen de Spaanse club weten te melden dat hij op korte termijn gepresenteerd wordt. Beide spelers moeten meer dan 222 miljoen kosten. Dat er spelers bij komen is dus zeker, maar het liefst doet Barça ook nog een aantal spelers van de hand. Arda Turan is één van hen en lijkt nu toch echt op weg naar de uitgang.

Gisteravond werd de wedstrijd om de Gamper Cup gespeeld in Camp Nou. Barça won met 5-0 van het Braziliaanse Chapecoense. Voor Ernesto Valverde was het zijn debuut in Camp Nou als trainer van de Catalanen. Voor de nieuwe trainer was het een uitstekende wedstrijd om te kijken waar het team staat op het moment, ondanks de matige tegenstand van de Brazilianen. Ook kon hij de tweede helft weer wat wisselspelers aan het werk zien. Turan begon op de bank en eindigde, opvallend, ook op de bank. Samen met Douglas en Ortolá bleef hij de hele wedstrijd op de bank. Een duidelijk signaal van Valverde: hij heeft de Turk niet nodig. De middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, is het niet gelukt om een goede indruk achter te laten in het shirt van Barça en zijn kansen lijken dan ook te zijn verspeeld.

Atlético Madrid

Sportkrant Marca weet te melden dat de Turkse middenvelder aangeboden zou zijn bij Atlético Madrid, waar hij in het verleden al voor uitkwam. In de zomer van 2015 nam FC Barcelona Turan voor een bedrag van 35 miljoen euro over van de Madrilenen. Het team van Diego Simeone zou echter geen trek hebben in een terugkeer van Turan. De speler is al op leeftijd en Simeone ziet geen plek voor hem in de toekomst.

Philippe Coutinho

De geruchten over een overgang van Coutinho naar Barça worden steeds sterker. Bronnen binnen de Spaanse club weten te melden dat de deal de komende uren beklonken zal worden en dat hij nog voor de strijd om de Spaanse Supercup wordt gepresenteerd. Arda Turan zou ook aangeboden zijn bij Liverpool, aldus Mundo Deportivo. De Catalanen dachten hiermee goedkoper uit te zijn met de transfer van Coutinho. De Engelse topclub ziet echter ook geen heil in de Turkse middenvelder. Zo blijven er voor Turan nog maar weinig opties over. Een van die opties is Galatasaray, de Turkse topclub waar hij zijn profcarrière begon. Gala zou Turan voor één seizoen willen huren van Barça, maar de Catalanen zien liever dat hij voorgoed vertrekt uit Camp Nou.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.