BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Bartomeu: “Geen speler is groter dan Barcelona”

Op de 38e editie van de World Club Congress van Barcelona sprak president Bartomeu over de veelbesproken transfer van Neymar. Bartomeu leverde openlijk kritiek op de handelswijze van de Braziliaan en zijn vader.

Bartomeu was er niet blij mee dat Neymar wilde vertrekken: “Neymar was een succesvolle speler van deze club, maar hij is inmiddels al historie. Het was zijn beslissing om te vertrekken, wij waren het niet eens met zijn beslissing en hebben geprobeerd om hem te behouden. Het had wel een limiet natuurlijk, want geen speler is belangrijker dan Barça. Barcelona is een club met een geschiedenis van 118 jaar met meer dan 140.000 leden en het is van ons, niet van een Sheikh of oligarch.”

Bartomeu vond ook dat de hoge transfersom niet goed is voor de transfermarkt en heeft dit ook aangegeven bij de UEFA: “Wij willen geen inflatie op de transfermarkt, wij willen voetbal beschermen tegen deze hoge prijzen.” Desondanks gaat Barcelona het geld wel uitgeven aan nieuwe spelers: “We zullen verantwoordelijk met het geld omgaan, dat beloof ik. We gaan desondanks wel nieuwe spelers kopen, er komt sowieso een vervanger voor Neymar. Semedo was de eerste versterking, maar er gaan nog meer komen. Deulofeu is ook nog teruggekomen en Marlon maakt de stap naar het eerste elftal.”

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.