Coutinho en Arthur bijten zich mede door VAR stuk op Venezuela

Brazilië is er niet in geslaagd om zich vannacht al te plaatsen voor de kwartfinale van de Copa América. Het gastland kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Venezuela. De VAR keurde maar liefst drie Braziliaanse doelpunten af.

De Braziliaanse bondscoach voerde ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Bolivia één wijziging door. Arthur Melo keerde terug in de basis. De middenvelder van Barcelona moest de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Venezuela wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan. Ook Philippe Coutinho stond aan de aftrap. Coutinho, die tegen Venezuela nog tweemaal doel trof, kon er niet voor zorgen dat zijn land afstand nam van Venezuela. Dat kwam dus mede door de VAR.

Arthur keerde terug in de basis van Brazilië. De middenvelder van Barcelona maakte direct de negentig minuten vol.

Nog voor het verstrijken van de eerste helft dachten de Brazilianen op voorsprong te komen. Roberto Firmino vierde feest, maar tevergeefs. Zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na ruim een uur spelen dacht Brazilië wederom op voorsprong te komen, maar ook de treffer van Gabriel Jesus ging niet door. Wederom buitenspel. Coutinho was het derde ‘slachtoffer’ van de VAR. Hij dacht evenals afgelopen zaterdag zijn elftal naar de overwinning te schieten, maar de VAR constateerde dat Firmino kort daarvoor hands had gemaakt.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Een frustrerende avond voor Coutinho en Arthur, die beide de negentig minuten volmaakten. Na twee wedstrijden gaan Brazilië en Peru met vier punten aan de leiding in groep A.