in

Bartomeu: ”Verratti wil naar Barcelona, maar PSG wil niet onderhandelen”

Josep Bartomeu

In een interview met de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo is voorzitter Josep Bartomeu openhartig over de transfers. De voorzitter geeft bovendien aan dat Barcelona geïnteresseerd is in Marco Verratti, maar dat de onderhandelingen enorm moeizaam verlopen met PSG.

”Wij willen Verratti en hij wil naar ons”, vertelt Bartomeu aan de krant. ”Maar PSG wil niet onderhandelen. Wij zijn altijd terughoudend met de spelers die we graag aan de selectie toe willen voegen, maar Marco wilde naar ons. Hij is jong en beschikt over de juiste techniek om iets toe te voegen aan ons middenveld.”

Voor Barcelona verlopen de onderhandelingen met Paris Saint-Germain over de transfer van Marco Verratti echter heel moeizaam. ”De voorzitter van PSG vertelde mij dat hij niet met me wilde praten over de transfer van Verratti. Zij rekenen komend seizoen op hem”, gaat een teleurgestelde Bartomeu verder. ”We moeten deze zaak nu laten rusten totdat PSG bereidt is om wel weer met ons te onderhandelen. Hetzelfde gebeurde met Cesc en uiteindelijk kwam hij ook.”

Ontsnappingsclausule
De voorzitter van Barcelona stoort zich echter aan een heel ander aspect tijdens de onderhandelingen met clubs uit andere landen in Europa. ”Wij zijn als Spanje het enige land dat ontsnappingsclausules heeft voor de spelers”, vertelt de gefrustreerde voorzitter. ”Het is de enige competitie die het heeft. In Europa bestaan ze niet en dat veroorzaakt een probleem, omdat je niet weet wat een speler kost totdat je de onderhandelingen begint. Als de clubs überhaupt willen onderhandelen. Ik geef als voorbeeld de transfer van Verratti. We weten dat de speler graag naar Barcelona wil komen. Maar als je PSG belt en met de president praat, vertelt hij je heel eenvoudig dat Verratti niet te koop is en dat er geen clausule is. Op die manier is het Spaanse voetbal weerloos.”

”Spelers kunnen hier naar toe en weer vertrekken wanneer ze in principe willen. We hebben daarom dus ook nog niet met PSG kunnen spreken, hoe graag Verratti ook naar Barcelona wil”, aldus Bartomeu. ”Voor nu moeten we het accepteren. Als Verratti een clausule had, dan hadden we meer kunnen doen. Ik weet niet of we voor 31 augustus met PSG om tafel kunnen.”

 

‘Barça laat Portugees niet gaan, ook niet voor 45 miljoen’

Zaakwaarnemer Verratti: “Hij is een gevangene van de emir”