in ,

‘Barça laat Portugees niet gaan, ook niet voor 45 miljoen’

Het bestuur van FC Barcelona maakt de laatste dagen overuren. Afgelopen week maakte de club bekend dat Lionel Messi zijn contract zal verlengen. De absolute vedette en kind van de club verlengde voor de achtste keer zijn contract en ligt nu vast tot 2021. Ook op het gebied van transfers is het onrustig. Waar er nog met het grote geld gesmeten moet worden, wordt er flink aan Barça-spelers getrokken. Zo zouden clubs zich voor zowel Sergi Roberto als André Gomes hebben gemeld.

André Gomes kwam vorig jaar over van Valencia voor een bedrag van 35 miljoen euro. De Portugese middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 30 wedstrijden in de Liga, waarin hij 3 keer tot scoren kwam. Ondanks het feit dat Gomes weinig kon imponeren in zijn eerste seizoen als Barça-speler, heeft de club alle vertrouwen in hem. De nieuwe coach van de Catalanen, Ernesto Valverde, ziet genoeg potentieel in de speler.

Afgelopen maand stond er een afspraak tussen de club en Gomes zijn zaakwaarnemer, Jorge Mendes, op de agenda. Beide partijen bespraken de toekomst van de middenvelder. Mendes wist toen al te melden dat er meerdere aanbiedingen waren voor Gomes, waarvan één opliep tot 35 miljoen euro. Het bedrag dat Barça vorig seizoen dus voor hem betaalde. Volgens Mundo Deportivo heeft de Catalaanse topclub een bod van 45 miljoen euro op de speler naast zich neergelegd. Ondanks het teleurstellende seizoen van Gomes en de hevige speculaties over de komst van Verratti en Ceballos, ziet de club zich niet genoodzaakt om de middenvelder met winst te verkopen.

Sergi Roberto

Gisteren werd al bekend gemaakt dat ook een bod op Sergi Roberto is geweigerd. Het bod van 35 miljoen euro zou zijn ontvangen uit Manchester. De club van oud-Barça speler en trainer Pep Guardiola, Manchester City, zag de rechtsback maar al te graag naar Engeland komen. Het antwoord van Barça was echter duidelijk: de speler is niet te koop. Valverde ziet de speler als een belangrijke schakel binnen zijn project. Roberto kan namelijk op meerdere posities uit de voeten, iets wat hem tot een aantrekkelijke speler maakt voor zowel Barça als andere clubs.

Op de achtergrond is Barça druk bezig met het halen van een nieuwe rechtsback. Hector Bellerin staat hoog op het lijstje. De speler zelf zou maar al te graag willen verkassen naar de Catalanen, maar zijn huidige werkgever ziet geen redenen om de vleugelverdediger te verkopen. Indien Bellerin daadwerkelijk overkomt van Arsenal, zal Roberto een linie doorschuiven.

“Barca slaat bod op rechtsback af”

Josep Bartomeu

Bartomeu: ”Verratti wil naar Barcelona, maar PSG wil niet onderhandelen”