in

‘Barcelona ziet in Murillo gewenste vervanger voor Umtiti en Vermaelen’

FC Barcelona is op de achtergrond druk bezig met het zoeken van een vervanger voor de geblesseerde Samuel Umtiti en Thomas Vermaelen. De Catalanen zouden tijdens die zoektocht uitgekomen zijn bij Jeison Murillo, de 26-jarige verdediger van Valencia.

Volgens het Catalaanse Rac1 is FC Barcelona al enige tijd in gesprek met Murillo en zijn de gesprekken in een afrondende fase met de Colombiaanse verdediger, die dit seizoen niet in de plannen voorkomt van coach Marcelino. Als er een akkoord komt dan zal Barcelona de verdediger tot het einde van het seizoen willen huren en betaald het naar verluidt twee miljoen euro voor de verdediger van Valencia. Barcelona hoopt zich namelijk in de zomer te kunnen versterken met Matthijs de Ligt

De Colombiaan, die een dubbele nationaliteit heeft, werd afgelopen seizoen door Inter verhuurd aan Valencia. De Spaanse club nam Murillo uiteindelijk voor twaalf miljoen euro over. Maar onder coach Marcelino speelde de 26-jarige verdediger slechts drie duels.

FC Barcelona wil met het aantrekken van Murillo de defensieve problemen oplossen die het na de winterstop verwacht. De club mist Thomas Vermaelen zeker een maand, maar mogelijk zelfs langer. Daarnaast is Samuel Umtiti vanwege knieproblemen in de Verenigde Emiraten voor een behandeling. De verdediger wilde in eerste instantie niet geopereerd worden. De club bekijkt komende week of die operatie alsnog nodig is. Mocht die operatie nodig zijn, dan is de Fransman sowieso voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. 

Le Parisien: Barcelona en Rabiot bereiken akkoord

Barcelona huurt Murillo half jaar van Valencia