in

Barcelona huurt Murillo half jaar van Valencia

FC Barcelona heeft de defensieve problemen met de komst van Jeison Murillo opgelost. De club maakte de transfer van de 26-jarige verdediger donderdagavond wereldkundig. FC Barcelona huurt Murillo voor de rest van het seizoen van Valencia.

FC Barcelona betaalt twee miljoen euro voor de huurdeal. De Catalanen hebben aan het eind van het seizoen een optie tot koop, maar zullen dan diep in de buidel moeten tasten. mocht Ernesto Valverde de Colombiaan aan het eind van het seizoen aan de selectie willen toevoegen, dan moet Barcelona 25 miljoen euro betalen.

Murillo wordt op 27 december gepresenteerd bij FC Barcelona. Vanaf 2 januari is de Colombiaan inzetbaar voor coach Ernesto Valverde.

Defensieve problemen

Jeison Murillo, die dit seizoen drie wedstrijden speelde voor Valencia, is door FC Barcelona aangetrokken om de defensieve problemen op te lossen. De Catalanen missen namelijk Thomas Vermaelen nog zeker een maand. Daarnaast is het voor Barcelona onduidelijk wanneer Umtiti hersteld is van zijn knieblessure. De Fransman moet mogelijk geopereerd worden en zal dan voor de rest van het seizoen uitgeschakeld zijn. Barcelona speelt met de komst van Murillo in op die situatie.

‘Barcelona ziet in Murillo gewenste vervanger voor Umtiti en Vermaelen’

Achter de schermen | Murillo’s eerste dag bij Barcelona