in

Barcelona versterkt zich met ‘beste talent’ van de J-League

Hiroki Abe-FC-Barcelona

Het hing al een tijdje in de lucht, maar FC Barcelona heeft zich maandag versterkt met de talentvolle Japanner Hiroki Abe. De 20-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen verkozen tot de beste jeugdspeler van de J-League.

FC Barcelona en de Japanese club Kashima Antlers kwamen afgelopen week al tot een akkoord met elkaar. FC Barcelona betaalt 1,1 miljoen euro voor de talentvolle Japanner, die voor vier seizoen heeft getekend bij de Catalaanse club. Abe, die in eerste instantie gekocht is voor Barcelona B, krijgt een clausule van 40 miljoen euro. Maakt de aanvaller in de komende seizoenen de overstap naar het eerste elftal, dan loopt de clausule op tot 100 miljoen euro.

De uit Tokio afkomstige Abe maakte in 2017 de overstap naar Kashima Antlers, waar hij een jaar later verkozen werd als de beste jeugdspeler van de Japanse J-League. Dit seizoen speelde Abe tot nu toe 14 wedstrijd en scoorde hij 2 doelpunten. Afgelopen maand nam Abe met Japan deel aan de Copa America. De vleugelspeler wordt in Japan gezien als één van de dragende spelers voor de Olympische spelen.

Barcelona herstelt met het aantrekken van Abe de gemiste kans om Take Kubo terug te halen naar Barcelona. Het grootste talent van het Japanse voetbal koos afgelopen maand voor concurrent Real Madrid.

Frenkie de Jong Barcelona

Aleña schenkt Frenkie de Jong rugnummer 21

Griezmann Neto Frenkie de Jong

Eerste training Barcelona met nieuwkomers Griezmann en De Jong