in

Aleña schenkt Frenkie de Jong rugnummer 21

Frenkie de Jong Barcelona

Frenkie de Jong zal de komende jaren rugnummer 21 gaan dragen bij FC Barcelona. Middenvelder Carles Aleña, die speelde met rugnummer 21, zou het nummer geschonken hebben aan de Nederlander, zo weet Mundo Deportivo maandag te melden.

Carles Aleña werd afgelopen seizoen, mede door de blessure van Rafinha, overgeheveld naar het eerste elftal. De Spanjaard nam rugnummer 21 over van André Gomes, die naar Everton vertrok.

Het was echter geen geheim dat Frenkie de Jong, net als bij Ajax, met rugnummer 21 wilde spelen bij FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo hebben De Jong en Aleña over het nummer met elkaar gesproken en stemde Aleña vervolgens in met de wissel. Aleña gaat met rugnummer 19 spelen.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1150821103184601089

Voor Frenkie zijn historie met het nummer niet alleen de reden dat hij 21 wilde hebben. In gesprek met Voetbal International maakte De Jong de andere reden kenbaar. “Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan.”

Frenkie de Jong FC Barcelona

Video | Eerste training Frenkie de Jong bij Barcelona

Hiroki Abe-FC-Barcelona

Barcelona versterkt zich met ‘beste talent’ van de J-League