in

Barcelona treft Sevilla in kwartfinale beker

FC Barcelona zat vrijdag gewoon in de koker tijdens de loting voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De Catalanen werden om 17.00 uur gekoppeld aan niet de minste tegenstander. Volgende week woensdag treft FC Barcelona namelijk Sevilla.

Sevilla wordt de volgende rivaal van FC Barcelona in de kwartfinale van de Copa del Rey. De loting voor de kwartfinale vond vrijdag in het hoofdkantoor van de RFEF in Las Rozas plaats.

De heenwedstrijd van de kwartfinale is op woensdag 23 januari om 21.30 uur in Sánchez-Pizjuán. De return is een week later op 29, 30 of 31 januari in Camp Nou. Barça en de Andalusische club kwamen elkaar afgelopen seizoen in Copa-finale voor het laatst tegen in de beker. Het duel in het Wanda Metropolitano eindigde 5-0 voor FC Barcelona. Het duel zal ook de terugkeer zijn van Munir bij FC Barcelona. De aanvaller maakte afgelopen week de transfer naar Sevilla.

Levante in beroep

De Spaanse voetbalfederatie heeft vrijdag ook besloten dat FC Barcelona gewoon deel kan nemen aan de kwartfinale van de Copa del Rey. Levante ging in beroep tegen FC Barcelona, omdat de geschorste Chumi in actie kwam voor Barcelona in de heenwedstrijd van de Copa del Rey. In een verklaring laat de federatie weten dat Levante te laat in beroep is gegaan. De Spaanse club gaat alsnog in beroep tegen de beslissing van de RFEF.

Messi

Samenvatting | FC Barcelona – Levante (3-0)

Samper en Vermaelen ontvangen groen licht bij FC Barcelona