in

Barcelona nog niet zeker van kwartfinale Copa

Chumi

FC Barcelona moet vrezen dat het gediskwalificeerd wordt in de Copa del Rey. Ernesto Valverde startte afgelopen week tegen Levante met een ongeldige opstelling, zo weet El Mundo donderdag te melden. Voetballer Juan Brandáriz, beter bekend als Chumi, startte in de basis van Valverde ondanks het feit dat hij geschorst was bij Barcelona B.

Volgens artikel 56.3 van de disciplinaire code mocht Chumi niet in actie komen voor FC Barcelona. In het artikel staat onder meer dat een speler die in zijn categorie is geschorst niet voor een ander elftal van de club in actie mag komen totdat hij de sanctie in zijn eigen categorie heeft uitgezeten.

Chumi kreeg vorig bij Barcelona B zijn vijfde gele kaart en Ernesto Valverde stelde het talent enkele dagen later gewoon op tegen Levante. De Spaanse voetbalfederatie onderzoekt of FC Barcelona daarvoor gediskwalificeerd moet worden. Barcelona ontkent dat er sprake is van een schorsing voor het bekertoernooi.

Update 17-01-2019, 23.23 uur:

FC Barcelona is nog altijd niet verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Copa del Rey. De Catalanen wonnen weliswaar donderdag vrij eenvoudig van Levante, maar de bezoekers hebben een klacht ingediend voor het onreglementair opstellen van Chumi.

Levante houdt vast aan artikel 56.3 waarin staat dat een speler voor geen enkel elftal van dezelfde club mag uitkomen zolang de schorsing in de competitie waarin de kaartenlast is opgebouwd, niet ten einde is. Barcelona is echter van mening dat die regels in november zijn aangepast. Vrijdag zal de Spaanse voetbalfederatie zich buigen over de zaak, want om 17.00 uur wordt er geloot voor de kwartfinale van de Copa del Rey, met of zonder FC Barcelona.

BarcaTV

Barcelona breekt met Telefónica en creëert eigen productiebedrijf

Dembélé en Messi

Barcelona plaatst zich eenvoudig voor kwartfinale Copa del Rey