in ,

Barcelona neemt drastisch besluit: Eerste clausule naar 100 miljoen euro

FC Barcelona gaat iets doen aan de leegroof uit La Masia, de jeugdopleiding van de Catalanen. De club ziet al jaren andere Europese clubs een vermogen betalen om talenten weg te plukken uit Barcelona. Topclubs betalen vaak de clausule en bieden het talent vaak geweldige deals aan.  En probeer die maar eens te weigeren. Barcelona rekent op de lichting talenten die er in de komende twee seizoenen aankomen. En dus gaat Barcelona het onmogelijk maken voor topclubs om hun talenten in de toekomst weg te plukken. 

FC Barcleona verlengde afgelopen week namelijk met het talent  Juan Brandáriz Movilla ‘Chumi’. De  19-jarige verdediger blijft ook de komende twee seizoenen bij FC Barcelona in dienst. Ook is er een optie om het contract voor nog eens drie seizoenen te verlengen. Maar met de nieuwe ontsnappingsclausule van ‘Chumi’ geeft Barcelona een signaal af naar de andere clubs in Europa. De talentvolle verdediger krijgt namelijk een ontsnappingsclausule van maar liefst 100 miljoen euro.  En daarmee ligt zijn clausule bijvoorbeeld een stuk hoger dan die van Jasper Cillessen. Andere clubs zullen tot het uiterste moeten gaan om de toptalenten uit La Masia weg te plukken.

Barcelona hoopt daarmee te voorkomen dat de  geweldige lichting die er aan komt niet vertrekt bij Barcelona. De Catalanen zagen in de afgelopen seizoen onder meer Sergio Gómes naar Borussia Dortmund vertrekken. De Duitse club betaalde de clausule van slechts drie miljoen euro en haalden daarmee één van de grootste talenten van La Masia weg.  Een ander toptalent, Riqui Puig,   waren de Catalanen ook bijna kwijt. Verschillende Engelse clubs zaten achter Puig aan, maar uiteindelijk koos het talent toch voor een langer verblijf in Barcelona. Ook zijn clausule zal behoorlijk opgekrikt gaan worden.

Messi Vs Real Madrid

Messi: ”We kunnen niet nog een jaar zonder de Champions League”

Pique en Shakira beroofd: Sieraden en horloges gestolen