BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Messi: ”We kunnen niet nog een jaar zonder de Champions League”

Lionel Messi is in een fase van zijn carriere terecht gekomen waarin de Argentijn ook kritisch naar zichzelf kijkt.  Voor de derde  keer op rij vroegtijdig uitgeschakeld worden in de Champions League heeft de sterspeler van Barcelona dan ook veel pijn gedaan, zo verteld hij in een interview met Mundo Deportivo.

De sterspeler van FC Barcelona blikt tijdens het interview terug op het afgelopen seizoen, waarin Barcelona zowel de beker als de Liga wist te winnen. Maar aan de andere kant kwamen de Catalanen in de Champions League niet verder dan de kwartfinale. ”We zijn nu drie keer in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld”, zei een kritische Messi tijdens het interview. ”We kunnen niet nog een seizoen zonder de Champions League.  Door kleine details of andere zaken zijn we door ploegen die   per se beter zijn dan ons uit het toernooi gekegeld.  Dat gebeurt ons iedere keer.  Daar willen we nu een eind aan maken. Deze club kan niet nog een jaar zonder de Champions League.”

Messi weet nog altijd niet waarom FC Barcelona in de kwartfinale de voorsprong tegen AS Roma weggaf. ”Daar is geen verklaring voor. We hadden het vertrouwen, we vielen in slaap en zij scoorden een gelukkig doelpunt waardoor ze vertrouwen kregen”, aldus Messi over de zeer teleurstellende avond in Rome. ”Zij kregen het vertrouwen en wij kregen de bal niet meer bij elkaar. We hebben nooit in de wedstrijd gezeten.  En zij kregen met de druk die ze gaven de illusie dat ze de wedstrijd konden winnen. Er werd daardoor veel van ons gevraagd en dat konden we uiteindelijk niet opbrengen.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like