in

‘Barcelona houdt uitverkoop: Zes spelers mogen vertrekken’

Gomes

Frenkie de Jong is één van de spelers die komende zomer naar FC Barcelona komt. De Catalanen betaalden ruim 75 miljoen euro voor de middenvelder, die één van de eerste spelers gaat worden in het nieuwe en jonge FC Barcelona. Maar de Nederlander lijkt niet de enige speler te zijn die in de zomer naar Barcelona vertrekt. De club heeft grootse plannen en wil verjongen. Maar daarvoor moeten ook aantal spelers plaats gaan maken.

Om een nieuw team voor het seizoen 2019/20 samen te stellen moet FC Barcelona komende zomer geld vrij gaan maken om nieuwe talentvolle spelers aan te trekken. De club hoopt in ieder geval zes spelers te kunnen verkopen om zowel transferbudget vrij te maken als salarisbudget.

CUCURELLA

Cucurella is met een mega goed seizoen bezig bij Eibar. De vleugelverdediger staat daarom ook in de belangstelling van verschillende grote clubs als Dortmund en AC Milan. Echter is Cucu dit seizoen door FC Barcelona verhuurd aan de LaLiga-club met een optie tot koop voor twee miljoen euro. Barcelona heeft echter weer een optie om Cucu voor vier miljoen euro terug te kopen en dat lijken de Catalanen komende zomer te gaan doen om de verdediger vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen.

Gomes

Andre Gomes werd door FC Barcelona tot het einde van het seizoen verhuurd aan Everton. De Portugees presteert goed bij de Premier League-club en voelt zich goed bij Everton. Echte heeft Barcelona Everton aangegeven dat Andre Gomes alleen mag vertrekken bij een goed bod. De middenvelder moet zeker 20 miljoen euro opleveren.

Denis

Ook Denis Suarez werd tot het einde van het seizoen verhuurd. De middenvelder speelt momenteel voor Arsenal, maar stelt tot nu toe teleur bij de Engelse club. Arsenal zou voor 20 miljoen euro Denis definitief over mogen nemen, maar daar lijkt de club niet geïnteresseerd in te zijn. Barcelona hoopt komende zomer een andere club te vinden die dat bedrag wel wil betalen.

En drie anderen

Buiten de drie spelers waarvan Barcelona verwacht dat het er miljoen voor kan krijgen, zijn er nog drie andere spelers die mogen vertrekken. Zo staat Douglas tot het einde van het seizoen nog onder contract bij de club. Hij kan in de zomer transfervrij vertrekken. Arda Turan is door Barcelona tot de zomer van 2020 verhuurd aan Istanbul Basaksehir. Het contract van de Turk eindigt op hetzelfde moment bij Barcelona. En dus hoopt de club in de zomer een deal te kunnen maken met een andere club om zo ruimte te maken in het salarisbudget. De club neemt daarbij met een minimale transfervergoeding genoegen.

Tot slot heeft Barcelona Sergi Palencia verhuurd aan Girondins de Bordeaux, zonder clausules. De verdediger keert komende zomer terug naar Barcelona en heeft nog een contract tot de zomer van 2020. Palencia doet het na behoren in de Franse competitie en verschillende Spaanse club bekijken de optie om hem in de zomer over te nemen van Barcelona.

Barcelona nam enkele weken geleden al afscheid van Sergi Samper. Hij vertrok naar het Vissel Kobe van Iniesta. Thomas Vermaelen heeft ook een aflopend contract en daarnaast zullen er enkele spelers op verzoek van de club vertrekken. Barcelona hoopt komende zomer namelijk een nieuwe spits aan te trekken en bovendien staat De Ligt al enkele weken hoog op het lijstje van de club,

Pique en Xavi samen in Catalaanse selectie

FC Barcelona Femení op weg naar halve finale Champions League