in

Pique en Xavi samen in Catalaanse selectie

De afgelopen dagen vertrokken zo’n 18 spelers van de selectie van FC Barcelona naar hun geboorteland om tijdens de interlandweek uit te komen voor hun land. Zo is Lionel Messi weer te bewonderen in het Argentijnse shirt en is Jasper Cillessen voor even terug in Nederland. Ook Gerard Pique komt deze week in actie. Niet meer voor Spanje, maar de Catalaanse selectie.

De verdediger van FC Barcelona is woensdag namelijk door coach Gerard Lopez opgeroepen voor de interland tegen Venezuela op 25 maart. De verdediger maakte vorig jaar bekend na het WK te zullen stoppen als international van Spanje. Maar voor de Catalaanse selectie komt de echte Catalaan graag in actie. Naast Pique zal ook Xavi Hernández in actie komen. De speler van Al-Sadd kwam de afgelopen jaren ook al in actie voor Catalonië.

Gelegenheidscoach Gerard Lopez moet ook een heel aantal spelers missen tijdens het duel met Venezuela. Zo vond Valladolid het een slecht idee om doelman Masip mee te laten spelen. En ook Christian Tello, Jordi Mboula, Gerard Moreno en Gerard Deulofeu mochten van hun club niet naar Catalonië afreizen.

Uiteindelijk heeft Lopez de volgende selectie bij elkaar kunnen krigen:

Doelmannen: Edgar Badía (Elche) en Isaac Becerra (Nàstic Tarragona)

Verdedigers: Gerard Piqué (Barça), Marc Muniesa (Girona), Marc Bartra (Betis), Didac Vilà (Espanyol), Martin Montoya (Brighton), Marc Cucurella (Eibar) en Aleix Vidal (Sevilla).

Middenvelders: Víctor Sánchez (Espanyol), Óscar Melendo (Espanyol), Joan Jordán (Eibar), Oriol Romeu (Southampton), Xavi Hernández (Al-Sadd), Pere Pons (Girona), Aleix Garcia (Girona), Àlex Granell ( Girona).

Aanvallers: Sergio García (Espanyol), Bojan Krkic (Stoke City) en Marc Cardona (Eibar).

Denis Leonesa

Mirror: Denis mag na half seizoen alweer vertrekken uit Londen

Gomes

‘Barcelona houdt uitverkoop: Zes spelers mogen vertrekken’