in ,

Barcelona Femení zet stap richting volgende ronde na zege bij Juventus

FC Barcelona Femení is hard op weg naar de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League. Juventus werd in het heenduel van de eerste ronde met 0-2 verslagen.

Lieke Martens ontbrak wegens een blessure in de wedstrijdselectie. Stefanie van der Gragt was er wel bij en begon ook in de basis. Lange tijd hielden Juventus en Barcelona elkaar in evenwicht. Het was Alexia Putellas die in de 38e minuut voor de openingstreffer zorgde. De middenveldster wist de bal in het net te werken na een rommelige situatie in het strafschopgebied van de kampioen van Italië.

Ook na rust duurde het even voordat er gejuicht kon worden. Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Barcelona dat het net wist te vinden. Ditmaal was Putellas de aangever met een fraaie voorzet, waaruit Marta Torrejon kon binnenkoppen bij de tweede paal. Vlak voor tijd leek invalster Asisat Oshoala voor de 0-3 te zorgen, maar deze werd afgekeurd.

FC Barcelona Femení moet de klus over twee weken definitief zien te klaren. Op woensdag 25 september wordt in het Estadi Johan Cruyff om 18.30 uur afgetrapt voor de return.

Pedri Las Palmas FC Barcelona

Wonderkind Pedri bezoekt Camp Nou

Messi: “Ik heb nooit gevraagd om de transfer van Neymar”