in ,

Barcelona Femení zet Minsk met ruime cijfers opzij in Champions League

FC Barcelona Femení heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de UEFA Women’s Champions League. FC Minsk werd in het Estadi Johan Cruijff met 5-0 aan de kant gezet in het heenduel van de achtste finale. De return lijkt daarmee een formaliteit.

Trainer Lluis Cortés moest het doen zonder Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. De Nederlandse speelsters zijn nog altijd geblesseerd. De Nigeriaanse spits Asisat Oshoala was wél van de partij en opende al in de zesde minuut de score. Dat bleek de opmaat naar een eenvoudige eerste helft. Na een kwart wedstrijd was het Marta Torrejon die de voorsprong verdubbelde. De thuisploeg ging en zes minuten na de 2-0 stond er al 4-0 op het scorebord. Aitana Bonmati was tweemaal trefzeker namens Barcelona. De ruststand had nog mooier kunnen zijn, maar Mariona Caldentey wist een strafschop niet te benutten.

Na de rust deed de thuisploeg het rustiger aan. Lange tijd werd er dan ook niet gescoord. Vijf minuten voor tijd zorgde Jennifer Hermoso voor het slotakkoord. De Spaanse werkte de bal met wat geluk van dichtbij binnen. Barcelona Femení reist over twee weken dus met een 5-0 voorsprong af naar Minsk voor de return.