in ,

Barcelona Femení ruim langs Sevilla; Nederlanders trefzeker

FC Barcelona Femení heeft woensdagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Sevilla Femenino. De ploeg van trainer Lluís Cortés was in het Miniestadi met 6-2 te sterk voor de rood-witten uit Sevilla.

Lieke Martens verkeerde de afgelopen weken al in goede vorm en de aanvalster trok de goede lijn woensdagmiddag door. Zij opende in de elfde minuut de score. Tien minuten voor rust leek de wedstrijd al beslist doordat
Asisat Oshoala met twee doelpunten de stand naar 3-0 tilde. Maar de gasten gaven niet zomaar op. In de 36e minuut maakte Karpova de 3-1. Drie minuten later leek het echt spannend te worden toen Ana Franco het verschil terugbracht naar één treffer. Vlak voor rust kwam Barcelona toch weer met een antwoord. En opnieuw was een Nederlandse trefzeker. Ditmaal was het niet Lieke Martens, maar Stefanie van der Gragt die het net wist te vinden.

In de tweede helft kwamen de Catalaanse vrouwen niet meer in de problemen. De 438 aanwezige toeschouwers zagen dat de thuisploeg na ruim een kwartier spelen in de tweede helft op 5-2 kwam. Ditmaal was het Aitana Bonmatí Conca mocht juichen. Het slotakkoord kwam acht minuten voor tijd van Candela Andújar. Zij bepaalde de eindstand op 6-2.

Busquets: ”We zouden graag in eigen huis kampioen willen worden”