in ,

FC Barcelona Femení kansloos onderuit in finale Champions League

FC Barcelona Femení is er niet in geslaagd om de UEFA Women’s Champions League te winnen. De Catalaanse vrouwen verloren zaterdagavond de finale met 4-1 van Olympique Lyon.

De spanning was al heel vroeg weg. De ploeg van trainer Lluis Cortés stond al na 20 minuten minuten met 3-0 achter. Ada Hederberg wist twee keer te scoren en de openingstreffer kwam in de vijfde minuut van
Dzsenifer Marozsán. Een andere grote uitblinker was de Nederlandse international Shanice van der Sanden. De rappe buitenspeelster gaf bij twee treffers de assist. Na een half uur spelen werd het nog erger voor Barcelona, toen Hegerberg de stand op 4-0 bracht door haar hattrick te voltooien.

Na de rust deed de titelhouder het rustiger aan en ze wisten het net ook niet meer te vinden. Barcelona Femení kon vlak voor tijd nog iets terugdoen.
Asisat Oshoala kon de eer nog enigszins redden door de eindstand op 4-1 te bepalen. Uiteindelijk bleek de ploeg van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt een maatje te klein voor Lyon. Martens speelde de hele wedstrijd mee en Van der Gragt viel vlak voor tijd in.