Barcelona begint competitie met zege op stug Alaves

FC Barcelona is La Liga 2018-2018 goed begonnen. In een matig gevuld Camp Nou werd Alaves met 3-0 verslagen. Dik verdiend, maar makkelijk ging het niet.

De eerste 35 minuten kwam Barcelona amper door de defensie van de gasten heen. Het was dan ook geen aantrekkelijk duel. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen er wat kansen. Dembele faalde oog in oog met de doelman van Alaves en Messi raakte de lat met een fraaie vrije trap.

Na de rust kwam Coutinho in het elftal voor Ruben Semedo. Daardoor ging Barcelona steeds wat beter spelen. De openingstreffer kwam in de 64e minuut. Lionel Messi mocht weer een vrije trap nemen en dat deed hij uitstekend. Hij schoot de bal onder de opspringende muur door. Het betekende de 6000e goal van Barcelona in La Liga. De thuisploeg bleef de betere ploeg, maar het bleef nog een tijdje spannend doordat grote kansen niet werden benut. Het was invaller Coutinho die de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste. Hij kwam naar binnen en schoot vervolgens prachtig raak. Het slotakkoord was voor Lionel Messi. De Argentijn schoot in de laatste minuut van de blessuretijd zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen.