in

‘Barcelona B ook op zoek naar vervanger voor lang geblesseerde Abe’

Hiroki Abe FC Barcelona

Door de langdurige blessure van Ousmane Dembélé heeft niet alleen de A-selectie van FC Barcelona personele problemen. Daardoor moet Barcelona B de laatste weken ook puzzelen in de selectie. Het wegvallen van Hiroki Abe hielp daar ook niet echt bij. En dus gaat Barcelona in de komende weken niet alleen een versterking voor de A-selectie aantrekken. Ook voor de B-ploeg komt er versterking, zo weet Mundo Deportivo.

Beide spelers zijn afgereisd naar Finland waar zij in de komende dagen geopereerd worden aan hun hamstringblessure. De twee aanvallers zullen naar verwachting zo’n 5 maanden uit de roulatie zijn. En daarom mogen beide teams een versterking aantrekken van de Spaanse voetbalfederatie RFEF.

De Japanner was met 4 doelpunten in 20 duels een belangrijke basisspeler voor de B-ploeg. In januari liet Barcelona B Abel Ruiz naar Braga vertrekken en door de minimale bezetting in de voorhoede van de A-selectie, werden in de afgelopen weken al enkele spelers aan het eerste elftal toegevoegd. Afgelopen weekend ging Barcelona B met 3-2 onderuit tegen Villarreal. De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo verwacht dan ook dat niet alleen Quique Setién in de komende dagen zijn team gaat versterken, ook García Pimienta zal een nieuwe speler in zijn elftal krijgen.

Drie assists in een wedstrijd? Lionel Messi deed dit vaker in zijn carrière

Emery is duidelijk over de ‘remontada’: ‘Uitgeschakeld omdat de VAR nog niet bestond’