in

Dembélé wordt in Finland geopereerd aan zijn negende blessure in Catalaanse dienst

Ousmane Dembélé had vanavond zijn rentree kunnen maken in de wedstrijdselectie van FC Barcelona, maar een nieuwe blessure gooide roet in het eten. De Fransman, die vrijwel volledig was hersteld van een spierblessure, liep van de week een hamstringblessure op. De verwachting is dat hij opnieuw maanden moet toekijken. Dembélé wordt dinsdag 11 februari geopereerd in het Finse Turku.

Na afloop van de operatie kan Barcelona uitspraken doen over de duur van het herstel, meldt de club vandaag via het officiële kanaal. Dembélé wordt in Turku vergezeld door Hiroki Abe. De aanvaller van Barça B moest in de slotfase van het duel met Prat het veld verlaten met een peesblessure. Ook hij gaat dinsdag onder het mes in Finland. De verwachting is dat Abe dit seizoen niet meer in actie komt.

Ongelukkig huwelijk

Het wil maar niet vlotten tussen Dembélé en FC Barcelona. De razendsnelle buitenspeler kwam in de zomer van 2017 voor een bedrag van 105 miljoen euro over van Borussia Dortmund. In Barcelona moest hij de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar doen vergeten. Ruim twee jaar later is hij daar nog steeds niet in geslaagd. Spier-, hamstring- en enkelblessures gooiden roet in het eten. Dat Dembélé herstellende was van een spierblessure toen hij van de week last kreeg van zijn hamstring, is veelzeggend.

63 wedstrijden

Dit seizoen leek Dembélé eindelijk zijn kans te grijpen. De Fransman kende een degelijke voorbereiding en stond in het openingsduel met Athletic Club aan de aftrap. Na afloop meldde Barcelona echter dat een hamstringblessure hem opnieuw een maand aan de kant zou houden. Sinds zijn komst naar Barcelona mistte Dembélé 63 wedstrijden. BarçaSource zette zijn blessures in het shirt van Barcelona op een rijtje.

Ousmane Dembélé, pechvogel of ‘man van glas’?

Barcelona Femení mede dankzij Martens naar finale Supercopa