in

‘Barça werpt miljoenenbod op Trincão van tafel’

FC Barcelona baarde in januari opzien door enkele tientallen miljoenen euro’s te betalen voor Francisco Trincão. De afgelopen maanden heeft de Portugees echter laten zien waarom de Catalanen hem erbij willen hebben. Hij kende een uitstekend laatste halfjaar in het shirt van SC Braga en staat te popelen om zich te bewijzen in Camp Nou. Een nog onbekende club uit de Premier League zag het ook wel in hem zitten, meldt Sport.

Volgens het Spaanse medium weigerde Barcelona eerder deze week een bod van 60 miljoen euro op Trincão. Dat is het dubbele van het bedrag dat de Catalanen eerder dit jaar op tafel legden. Het laat zien dat de Portugees veel indruk maakte in het afgelopen seizoen en een mooie toekomst in het verschiet heeft. Maar ook dat Barça zeker niet van plan is om hem, zonder ook maar één wedstrijd voor zijn nieuwe club te hebben gespeeld, te laten gaan.

De nummer twee van Spanje werd de afgelopen maanden nadrukkelijk in verband gebracht met Lautaro Martinez. Barça ziet in de aanvaller van Inter Milan de opvolger van Luis Suárez, die in januari 34 jaar wordt en over een aflopend contract beschikt. Door de bezuinigingen wegens de coronacrisis, is de kans klein dat Martinez deze zomer al de overstap maakt naar Barça. Voorzitter Josep Maria Bartomeu liet onlangs al doorschemeren dat de club zich geen grote transfers kan veroorloven. Een terugkeer van Neymar zit er dus ook niet in. Het is geen geheim dat Barça en Neymar een nieuw huwelijk wel zien zitten.

Messi

Zodoende is de kans aannemelijk dat Trincão komend seizoen een serieuze kans krijgt van Quique Setién. En waarom ook niet? De 20-jarige Portugees bewees zich in de afgelopen maanden als makkelijk scorende aanvaller, die ook nog eens assists levert. Abel Ruiz, die Barcelona in januari verliet voor Braga, was kort na zijn komst al lovend over Trincão. ‘Je kan eigenlijk niemand vergelijken met Messi, maar ook Francisco is een typische linksbenige voetballer met een uitstekende dribbel en techniek’, zei Ruiz in gesprek met Mundo Deportivo.

Trincão kwam in het afgelopen seizoen tot 27 competitiewedstrijden voor Braga. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij evenveel assists. Met Trincão als één van de blikvangers, eindigde Braga op de derde plaats.

UPDATE 12:00 uur: ‘Club die bod uitbracht is Leicester City’

De Engelse club die een bod uitbracht op Trincão, is Leicester City. Atlhans, dat meldt Fabrizio Romano op Twitter. Volgens de journalist wilde de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Engeland de Portugees in eerste instantie huren met een optie tot koop. Het gerucht dat ook Atalanta interesse heeft in de speler, spreekt Romano tegen.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1290586145554923521?s=20

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Oshoala helpt Barcelona Femení aan eerste oefenzege op Montpellier

Zenden lovend over De Jong, maar: ‘In het tweede jaar is de druk altijd groter’