in ,

Oshoala helpt Barcelona Femení aan eerste oefenzege op Montpellier

FC Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Lluis Cortes was zondagavond met 3-0 te sterk voor het Franse Montpellier. Spits Asisat Oshoala was op dreef.

Lieke Martens begon in de basis bij de Catalanen. Zij kwam twee goede bekenden tegen bij Montpellier. Daar spelen haar mede-internationals Anouk Dekker en Ashleigh Weerden. In de eerste helft vielen geen treffers. Wel was Martens erg sterk. Met een aantal fraaie acties maakte zij het de defensie van Montpellier erg lastig.

In de rust werd er veel gewissleld door Cortes. Ook voor Lieke Martens zat de wedstrijd erop. Een van de speelsters die het veld in kwam was spits Asisat Oshoala. En zij trok de goede vorm van afgelopen seizoen door. De Nigeriaanse opende de score in de 64e minuut na een uitstekende steekbal van Mariona Caldentey. Vijf minuten voor tijd was het Oshoala die de wedstrijd in het slot gooide met haar tweede treffer. Ze profiteerde optimaal van een grote blunder van de doelvrouw van Montpellier. Jennifer Hermoso zorgde voor het slotakkoord met de 3-0.

Aanstaande zondag speelt Barcelona Femení opnieuw een oefenwedstrijd tegen Montpellier.

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1290023666294484992

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

‘Barcelona en Semedo naderen akkoord over nieuw contract’

‘Barça werpt miljoenenbod op Trincão van tafel’