in

‘Barça verwacht Dest maandag in Barcelona na akkoord met Ajax’

Sergino Dest | FC Barcelona

Sergiño Dest is zo goed als zeker de nieuwe rechtsback van FC Barcelona. De Catalanen hebben een akkoord bereikt met Ajax over de transfersom van 20 miljoen euro plus bonussen voor de Amerikaanse vleugelverdediger.

Dat weet De Telegraaf zaterdag te melden. Volgens bronnen van de krant heeft Dest zaterdag na Ajax-Vitesse afscheid genomen van zijn ploeggenoten bij Ajax om vervolgens maandag de reis naar Barcelona te maken.

Tot afgelopen week was FC Bayern München de voornaamste kandidaat voor de handtekening van Dest. De Duitsers zijn al maanden in gesprek met Ajax over de transfer van Dest. Pas afgelopen week toen Barcelona zich melde ging het aanbod van Bayern omhoog. Dest bezocht afgelopen seizoen ook al eens een wedstrijd van de Champions League-winnaar.

FC Barcelona

FC Barcelona dat zich na het vertrek van Nelson Semedo pas ging focussen op de aankoop van een nieuwe vleugelverdediger, moet alleen nog een akkoord zien te bereiken met de speler. Dat lijkt na de mega-bezuiniging op salaris in de afgelopen weken een kwestie van tijd. De verwachting is dat Dest maandag medisch gekeurd wordt in Barcelona.

Voor Dest lijkt er na één volwaardig seizoen in de selectie een einde te komen aan het avontuur bij Ajax. De vleugelverdediger kwam tot 38 optredens bij de kampioen van Nederland. Bij FC Barcelona wordt Dest ploeggenoot van Frenkie de Jong, die eveneens overkwam van Ajax.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Messi haalt uit naar bestuur FC Barcelona in emotioneel afscheidsbericht voor Suárez

Suarez Atletico Madrid

Suarez scoort in 20 minuten twee keer bij debuut Atletico Madrid