in

‘FC Barcelona bezuinigt 70 miljoen euro met uitgaande transfers’

FC Barcelona heeft in de afgelopen dagen volop gewerkt aan uitgaande transfers. Zo moest Ivan Rakitic vertrekken, maakten Arturo Vidal en Nelson Semedo een transfer en op korte termijn lijkt ook Luis Suarez te gaan vertrekken bij FC Barcelona. Niet alleen op sportief gebied is de club bezig met een behoorlijke renovatie, ook financieel hoopt de club flink te bezuinigen.

Luis Suarez ljkt in de komende dagen zijn handtekening te gaan zetten bij Atletico Madrid. Arturo Vidal vertrok naar Inter, Ivan Rakitic naar Sevilla en Nelson Semedo vertrok naar Wolverhampton Wanderers. Sportief gezien heeft FC Barcelona al het één en ander aangetrokken om de posities te gaan invullen van de grootverdieners.

70 miljoen

Maar ook financieel is de schoonmaak een flinke opsteker voor de club. Luis Suarez is na Lionel Messi de speler met het hoogste salaris bij de club. De Uruguayaan verdient met zijn 33 jaar zo’n 30 miljoen euro bruto per jaar. Een zware last op het salarisbudget van de club.

Ivan Rakitic, die afgelopen week de overstap maakte naar zijn oude liefde Sevilla, streek bij de Catalanen zo’n 20 miljoen euro bruto per jaar op, evenals de vertrokken Arturo Vidal. Daarmee bespaart FC Barcelona zeker 70 miljoen euro aan salaris komend seizoen.

Met de vandaag vertrokken Nelson Semedo komt daar nog eens een paar miljoen euro bij. Barcelona trok in januari al de 17-jarige Pedri en de Portugees Trincao aan. Zij verdienen aanzienlijk minder dan de sterren die afgelopen week vertrokken.

Coronavirus

Het coronavirus heeft voor FC Barcelona slecht uitgepakt. De club loopt onder meer iedere week miljoenen mis vanwege een leeg Camp Nou. Er werd niets verdiend aan het museum en ook de stores zijn weken gesloten geweest in de drukste maanden van het jaar.

De noodzaak voor FC Barcelona om zich te ontdoen van deze spelers is zodanig hoog dat de club met veel lagere transfersommen genoegen heeft genomen in de afgelopen dagen. Voor Rakitic betaalde Sevilla slechts 1,5 miljoen euro (en negen andere variabelen) en ook Vidal verliet Barcelona voor een soortgelijke constructie. In de komende dagen lijkt ook Luis Suarez met een zelfde deal te gaan vertrekken bij de Catalenen.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Ansu Fati definitief toegevoegd aan eerste elftal; 22 als nieuwe rugnummer

FC Barcelona neemt na 6 seizoenen afscheid van topschutter Suárez