in

Barça ontslaat Valverde en stelt Setién aan

Valverde

FC Barcelona heeft maandagavond Ernesto Valverde ontslagen. De fans waren al langere tijd ontevreden over het spel en de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken heeft de directie doen besluiten om Valverde op straat te zetten. Voor FC Barcelona is het de eerste coach in 17 jaar die tijdens het seizoen de club moet verlaten. De club stelde direct na het ontslag Quique Setién aan als de nieuwe coach.

In 2003 moest Louis van Gaal vroegtijdig de weg vrijmaken vanwege tegenvallende prestaties. Voor Ernesto Valverde kwam er maandag een eind aan zijn periode bij Barcelona. De coach, die op 29 mei 2017 werd aangesteld, stond maandag nog wel op het trainingsveld met zijn selectie, maar in de middag werd na gesprekken tussen Valverde, Bartomeu en de directie besloten om niet met elkaar verder te gaan.

Voor de achterban van de Catalanen is het vooral de identiteit die de club dreigde kwijt te raken onder Valverde. De fans zagen de afgelopen maanden een zeer tam Barcelona, dat niet het spel speelde waarmee het vele successen boekte. Het puntverlies tegen Espanyol en de manier waarop de Catalanen werden uitgeschakeld in de Spaanse Supercup deed de directie van de club doen twijfelen over zijn toekomst.

Voor Ernesto Valverde begonnen de problemen in 2018, toen Barcelona in de Champions League werd uitgeschakeld door AS Roma. Een jaar later kregen de fans opnieuw een dreun toen Liverpool Barcelona uit het toernooi knikkerde. Maar vooral de speelstijl, de ontwikkeling van spelers en de doorstroom van jeugdspelers is bij de fans niet goed gevallen.

Met FC Barcelona wist Ernesto Valverde echter ook succesvol te zijn. De club won onder zijn leiding twee landstitels, de Copa del Rey en de Spaanse Supercup.

Quique Setién

FC Barcelona heeft op dezelfde avond direct een vervanger aangesteld voor Ernesto Valverde. Quique Setién heeft voor 2.5 jaar getekend (2022) bij de Catalaanse club. De 61-jarige Bask was na het afzeggen van Xavi en Ronald Koeman de grootste kandidaat bij Barcelona voor de trainerspositie. Setién is groot liefhebber van de filosofie van Johan Cruijff en met zijn laatste club Real Betis liet hij dit wekelijks zien. Sergio Busquets bewonderde zijn speelstijl afgelopen seizoen en gaf de coach een leuk cadeau. Met Real Betis was Setién de laatste trainer die in Camp Nou wist te winnen.

‘Xavi blijft Al-Sadd trouw, positie Valverde bijft onzeker

FC Barcelona voor Copa del Rey naar Ibiza