in

Barça na ruim vier jaar weer op bezoek bij Valladolid

FC Barcelona is het seizoen 2018/2019 uitstekend begonnen. Ondanks een moeizaam verlopen oefencampagne in de Verenigde Staten, waar slechts één keer na strafschoppen werd gewonnen, scoorde het elftal van Ernesto Valverde een goede voldoende voor de eerste twee ‘serieuze’ testen. In de strijd om de Spaanse Supercup werd Sevilla met 2-1 verslagen en de eerste competitiewedstrijd tegen Alavés werd met een 3-0 overwinning afgesloten. Morgenavond reist Barça af naar Valladolid, waar de Catalanen het opnemen tegen de plaatselijke Real.

Real Valladolid is één van de nieuwe gezichten in de Liga BBVA in vergelijking met het afgelopen seizoen. De club uit Valladolid promoveerde het afgelopen seizoen naar het hoogste niveau in Spanje, na een afwezigheid van vier jaar. Het elftal, dat onder leiding staat van trainer Sergio González, begon het nieuwe seizoen met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Girona. Het team hoopt het goede resultaat in de eerste speelronde, morgenavond een mooi vervolg te kunnen geven.

Oude bekende

In het duel met de promovendus komt FC Barcelona een oude bekende tegen. Jordi Masip staat namelijk onder de lat bij de tegenstander van morgenavond. Masip maakte in 2017 de overstap naar Valladolid. Het lukte de doelman niet om bij Barça door te breken in het eerste elftal, maar is bij zijn huidige werkgever de onbetwiste nummer één. De 29-jarige Masip verheugt zich op de confrontatie met zijn voormalig werkgever: “We gaan er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Als we uiteindelijk een punt overhouden aan de wedstrijd, zullen we zeker tevreden zijn.’’

Jordi Masip, op de foto naast president Josep Bartomeu, werd in 2014 toegevoegd aan de eerste selectie van Barça. Hij werd echter nooit de eerste keeper.
Onderlinge confrontaties uit het verleden

Het stadion van Real Valladolid, genaamd Nuevo José Zorrilla, is een plek waar Barça gezien het verleden graag komt. De onderlinge confrontaties uit het verleden bieden hoop op een goed resultaat morgenavond. Van de 27 eerder gespeelde wedstrijden op bezoek in Valladolid, boekte Barça 16 overwinningen, speelde het 6 keer gelijk en verloor het 5 keer. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen in het Nuevo José Zorrilla, in het seizoen 2013/2014, werd echter met 1-0 verloren.

De laatste overwinning op bezoek bij Valladolid, dateert van het seizoen 2012/2013. Lionel Messi was destijds één van de doelpuntenmakers. Bekijk hier de samenvatting van die wedstrijd:

De wedstrijd van morgenavond staat onder leiding van scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea. De aftrap is om 22:15 uur.

 

Vandaag tien jaar geleden: Messi verovert Olympisch goud

Barcelona zonder Cillessen tegen Valladolid; Rafinha en Alacacer op weg naar de uitgang