in

Barcelona zonder Cillessen tegen Valladolid; Rafinha en Alacacer op weg naar de uitgang

FC Barcelona speelt zaterdagavond de eerste uitwedstrijd van het seizoen bij Real Valladolid. Maar coach Ernesto Valverde kan over enkele spelers niet beschikken tijdens dat duel. Zo blijft Jasper Cillessen achter in Barcelona en zullen Rafinha en Paco Alcacer ook niet in actie komen.

Cillessen raakte afgelopen week geblesseerd tijdens de training en is daardoor buiten de selectie gelaten door Valverde. Datzelfde geldt voor Sergi Samper, die zijn enkel verwikte tijdens de training. Bovendien kan Valverde nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Denis Suarez en Carles Aleña. Zij zijn op de weg terug, maar zullen deze maand nog niet in actie komen voor Barcelona.

Thomas Vermaelen lijkt na de eerste weken van het nieuwe seizoen de strijd van Lenglet verloren te hebben. De Belg is evenals de geblesseerde spelers buiten de selectie gelaten.

En dan heeft Valverde ook nog eens Rafinha en Alcacer buiten de selectie gelaten. De twee zijn op weg naar de uitgang bij de Catalanen. Rafinha staat nadrukkelijk in de belangstelling van Benfica en Real Betis. Met de Spaanse club is Barcelona inmiddels in onderhandeling over de verhuur van Rafinha.

Paco Alcacer lijkt dit seizoen definitief afscheid te gaan nemen van Barcelona. De Spaanse spits is in onderhandeling met Borussia Dortmund. Volgens de Duitse media zijn Barcelona en Dortmund inmiddels akkoord over de verhuur van Alcacer voor ruim twee miljoen euro.

Verwacht wordt dat Barcelona zaterdagavond om 22.15 uur voor het eerst dit seizoen met Dembélé, Coutinho, Messi en Suarez zal gaan starten tegen Valladolid.

Selectie: Ter Stegen, Ezkieta, N.Semedo, Piqué, I.Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O.Dembélé, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, S.Roberto, Vidal en Umtiti.

Barça na ruim vier jaar weer op bezoek bij Valladolid

Barcelona op knollenveld met moeite voorbij promovendus Valladolid