in ,

‘Barça en Messi volgende week om tafel over nieuw contract’

Het is een kwestie van weken dat Barça de contractverlenging van Lionel Messi aankondigt. De Argentijn heeft tot de 10e van deze maand de tijd om de club transfervrij te verlaten, maar die kans lijkt echter zeer klein. Zijn huidige contract loopt af in de zomer van 2021.

Begin april erkende Josep Maria Bartomeu de contractverlening van Messi één van de punten is die op de agenda staat, maar dat de eerste prioriteit op dit moment de impact van het coronavirus te overwinnen. ”We zullen in gesprek gaan met de mensen van Leo, maar we doen dat op het juiste moment”, zei de voorzitter.

En nu lijkt het erop dat de tijd is gekomen. Cadena COPE meldde deze week namelijk dat beide partijen volgende week met elkaar in gesprek gaan over een nieuw contract. Zowel FC Barcelona als Messi hoopt dat ze er snel met elkaar uit zullen komen en dat er op korte termijn een akkoord komt.

De informatie wijst er ook op dat er geen grote wijzigingen zullen zijn ten opzichte van zijn huidige contract. De clausule waarmee hij iedere zomer transfervrij kan vertrekken, zal worden gehandhaafd. Op dit moment is een vertrek niet aan de orde zolang de sfeer goed blijft en het team mee blijft doen om de prijzen.

‘Real Madrid is in het voordeel omdat het een beter elftal heeft dan Barcelona’

Vandaag vijf jaar geleden: Barça verslaat Juventus en wint de Champions League