in

Araujo out: mogelijks tekort aan centrale verdedigers

Twee weken voor de terugwedstrijd in de Champions League tegen Napoli kampt het FC Barcelona van Quique Setién met personeelsproblemen in de as van de verdediging. Het beschikt momenteel namelijk over slechts één fitte centrale verdediger.

Zondagavond streed het B-elftal van Barça voor promotie naar de Segunda Division tegen Sabadell (1-2 nederlaag). Omwille van de naderende Champions League return tegen Napoli wilde Setién zijn jonkies Fati, Puig en Aurajo liever niet afstaan aan Barça B, maar de coach gaf toch zijn akkoord om Aurajo te laten meespelen… En alsof het lot er mee gemoeid was kwam uitgerekend Aurajo gehavend uit de verloren promotiewedstrijd.

De club heeft maandag na een scan lagen weten dat Araujo een verstuikte enkel heeft overgehouden aan het duel met Sabadell. De jonge verdediger zal volgens de Spaanse media de komende drie weken buitenspel staan. Daarmee is hij onzeker voor het achtste finale Champions League duel tegen Napoli.

Een fitte Aurajo kan echter een grote meerwaarde zijn voor dit Barça aangezien coach Setién nog steeds geen beroep kan doen op de gekwetste Umtiti en ook Lenglet te maken heeft met kwaaltjes. Hierdoor is ervaren rot Piqué tot op heden de enige fitte verdediger die centraal uit de voeten kan. Noodoplossing Busquets is er al zeker niet bij op 8 augustus; hij zit een schoring uit.

What do you think?

Written by Yannick

Arthur meldt zich niet in Barcelona en lijkt aan te dringen op vroegtijdig vertrek

Martens vol vertrouwen: ”Wil alles winnen wat mogelijk is”