in

Algemeen directeur Pep Segura vertrekt bij FC Barcelona

Pep Segura verlaat FC Barcelona. Het hing al een tijdje in de lucht, maar vrijdag heeft FC Barcelona via officiële kanalen bevestigd dat algemeen directeur Josep Segura FC Barcelona na vier jaar verlaat.

Segura was van 2015 tot 2017 verantwoordelijk voor La Masia, waarna hij in 2017 algemeen directeur werd van FC Barcelona. Segura werd door velen gezien als de verantwoordelijke persoon achter het falen van de befaamde jeugdopleiding. Het aankoopbeleid lag de afgelopen jaren voor een groot deel in Segura’s handen.

FC Barcelona voerde na opnieuw een teleurstellend seizoen de organisatie binnen de club volledig om. De structuur wordt in de komende periode volledig teruggedraaid naar waar het ooit mee begon. Enkele wijzigingen werden al zichtbaar met de komst van Victor Valdes en Patrick kluivert. De komst van Kluivert heeft Segura doen besluiten te vertrekken. De algemeen directeur zag afgelopen maand vicevoorzitter Jordi Mestre al vertrekken en met de komst van Kluivert kreeg Segura een steeds kleinere rol binnen de organisatie. De verwachting is dat Eric Abidal als technisch manager een grotere rol zal krijgen binnen de organisatie.

Lieke Martens 2022

Lieke Martens verlengt bij FC Barcelona

Iniesta Japan

Iniesta en Villa bezoeken training FC Barcelona