in

Valdes keert als trainer terug bij Barcelona

Victor Valdes Juvenil A

Vicor Valdes nam in 2014 afscheid van FC Barcelona als speler. Nu, enkele jaren later, keert de voormalig doelman terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Valdes wordt namelijk de coach van de Juvenil A.

FC Barcelona heeft vrijdag de terugkeer van Victor Valdes aangekondigd. De voormalig doelman tekende een contract voor één seizoen bij de Catalanen, met een optie voor nog een seizoen. De drievoudig Champions League winnaar krijgt komend seizoen de leiding over de Juvenil A, dat onder meer uit komt in de UEFA Youth League.

Victor Valdes vertrok in 2014 bij FC Barcelona, nadat hij 21 titels met de club won. In 2017 zette de doelman een punt achter zijn carrière en focuste hij zich op het trainerschap. In 2018 haalde Valdes zijn trainersdiploma en kreeg hij de leiding over de Juvenil A van Moratalaz. Met dat team werd hij kampioen van de Madrileense regio en hield hij onder meer de leeftijdsgenoten van Real Madrid achter zich.

Op 29 juli begint het nieuwe avontuur voor Valdes bij Barcelona. Dan start de Juvenil A met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 27 augustus opent het team van Valdes het Estadi Johan Cruiijf met een wedstrijd tegen Ajax.

Training Barcelona

Video | Afsluitende training voorafgaand aan Japanse trip

Frenkie Huizenjacht Barcelona

Achter de schermen | Frenkie zoekt diep zwembad bij huizenjacht