in ,

Aleña zeker drie maanden uitgeschakeld na succesvolle operatie

FC Barcelona kan mogelijk maanden geen beroep doen op toptalent  Carles Aleñá. De middenvelder van Barcelona B  zou in de zomer de overstap maken naar het eerste elftal, maar dat moet het talent mogelijk uitstellen vanwege een hamstringblessure.

Aleñá viel zaterdag  bij Barcelona B uit tijdens het competitieduel met Real Zaragoza. De middenvelder werd maandag onderzocht en daaruit blijkt dat Aleñá een scheur in zijn rechter hamstring  heeft opgelopen.  De middenvelder vliegt in de komende dagen naar Helsinki waar hij door Dr. Sakari Orava geopereerd zal worden. Ook Ousmane Dembélé werd afgelopen jaar door Sakari geopereerd. Na de operatie zal Barcelona moeten onderzoeken hoelang Aleñá uit de roulatie is. Mogelijk komt het talent dit jaar niet meer in actie.

Carles Aleña   was dit seizoen uitgegroeid tot de absolute topspeler van Barcelona B.  In totaal speelde het talent 37 wedstrijden in de Liga 123 en kwam tot  elf doelpunten. Niet voor niets verlengde Barcelona het contract van Aleña en maakt hij mede door zijn goede optredens bij het eerste elftal de overstap naar de A-selectie.

Update 7-6-2018, 15.40 uur:

Carles Aleñá is donderdag succesvol geopereerd aan zijn hamstring. De middenvelder werd in Turku (Finland) door Dr. Sakari Orava en Dr. Lasse Lempainen behandeld. Het grote talent is tussen de drie en vier maanden uitgeschakeld. Daardoor moet Aleñá de voorbereiding op het nieuwe seizoen missen. De middenvelder van Barcelona B zou in de zomer definitief de overstap maken naar de A-selectie, maar dat moet het talent voorlopig uitstellen. 

Pique en Shakira beroofd: Sieraden en horloges gestolen

Éric Abidal nieuwe technisch secretaris FC Barcelona