in

Éric Abidal nieuwe technisch secretaris FC Barcelona

FC Barcelona neemt na 30 juni afscheid van Robert Fernández. De technisch secretaris krijgt geen nieuw contract bij de Catalanen. Zijn vervanger wordt oud-speler van de club: Éric Abidal. Dat maakte de club donderdag via officiële kanalen bekend.

Robert Fernández had bij Barcelona nog een contract tot 30 juni, maar al geruime tijd ging het gerucht dat de Spanjaard plaats moest gaan maken voor een nieuwe technisch secretaris. De Catalanen zijn met een grote reorganisatie bezig binnen het technische beleid en daar past Fernández niet bij. Ook zijn transfers van de afgelopen seizoenen werden vaak bekritiseerd.

Éric Abidal wordt bij FC Barcelona zijn opvolger. De Fransman wordt op 18 juli gepresenteerd en tekent voor drie seizoenen. De voormalig verdediger moet komende zomer met nieuwe namen gaan komen voor het eerste elftal. Zelf speelde Abidal van 2007 tot 2013 bij FC Barcelona en groeide hij uit tot een icoon van de club. Mede door zijn ziekte nam hij destijds afscheid van de club. In 2014 zette Abidal een punt achter zijn loopbaan. De 38-jarige Abidal werd na zijn carrière ambassadeur van de club, maar nu krijgt de Fransman een rol binnen de organisatie.

What do you think?

Legend

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerEmoji Addict

Geef een reactie

Aleña zeker drie maanden uitgeschakeld na succesvolle operatie

Planes

Planes wordt assistent van technisch secretaris Abidal