in ,

‘Ajax greep afgelopen zomer naast toptalent van FC Barcelona’

Puig vs Huesca

Ajax heeft afgelopen zomer een poging gewaagd om Riqui Puig naar Amsterdam te halen. Het grote talent van FC Barcelona zag echter niets in een tijdelijke overstap naar Ajax. Puig wil het liefst bij FC Barcelona blijven.

FC Barcelona is in dubio over Riqui Puig. De Catalanen zien in Puig een potentiële wereldtopper, maar zouden hem graag wat ervaring op willen zien doen bij een andere club. Volgens de Spaanse sportkrant Sport was Ajax afgelopen zomer één van die clubs die Puig een tijdelijk onderdak wilde geven. Het jonge talent zag echter niets in een overstap naar Amsterdam.

Puig lijkt ook ‘nee’ te hebben gezegd tegen een tijdelijke overstap in januari. De talentvolle middenvelder wil niet buiten beeld raken wanneer hij elders speelt. Puig neemt daarbij het vertrek van Sergi Samper als voorbeeld.

De 20-jarige Puig wees niet alleen Ajax af. Ook clubs als Real Betis, Eibar, Zaragoza en het Al-Sadd van Xavi hoefden niet aan te kloppen bij Puig. Het talent maakt liever het seizoen af bij Barcelona B en hoopt in de zomer, mogelijk met een nieuwe coach, zijn kansen te krijgen.

Barcelona Femení vervolgt goede reeks met zege in Madrid

Messi helpt Barcelona aan overwinning tegen Valladolid