in ,

Barcelona Femení vervolgt goede reeks met zege in Madrid

FC Barcelona Femení heeft zaterdagmiddag de vijfde competitiezege op rij geboekt. De koploper van de Primera Division Femenina won met 0-4 op bezoek bij Madrid CFF. Martens en Van der Gragt ontbraken nog altijd door blessures.

De ploeg van trainer Lluis Cortes moest wel even op gang komen. De score werd pas vlak voor rust geopend door spits Asisat Oshoala. De Nigeriaanse spits profiteerde van een fout in de defensie van Madrid CFF. Vlak na rust was het opnieuw raak voor Oshoala, die de bal van dichtbij binnen wist te schieten. De beslissing in de wedstrijd kwam een kwartier voor tijd. Jennifer Hermoso tikte de bal binnen op aangeven van Caroline Hansen. Het slotakkoord kwam een paar minuten voor tijd van de voet van Aitana Bonmati. Met een laag schot in de verre hoek bepaalde zij de eindstand op 0-4.

Met deze zege komt Barcelona Femení op 19 punten uit 7 competitiewedstrijden. De Catalanen staan nog altijd bovenaan. Aanstaande woensdag staat de return tegen Minsk in de UEFA Women’s Champions League op het programma. Het heenduel werd al met 5-0 gewonnen.

Messi: ”Ik droomde daarvan toen ik jong was”

Puig vs Huesca

‘Ajax greep afgelopen zomer naast toptalent van FC Barcelona’