in ,

Het aftellen begint voor de terugkeer van Kubo naar Barcelona

Kubo La Masia

Het aftellen voor de terugkeer van Takefusa Kubo naar FC Barcelona is begonnen. Het Japanse toptalent werd deze week 17 jaar.  Kubo ging vanwege de FIFA-sanctie in 2015 terug naar zijn geboorteland. Maar nu telt het grote talent af om terug te keren naar Barcelona.

Het grote Japanse talent mocht vanaf 2013 niet meer in actie komen voor FC Barcelona vanwege de FIFA-sanctie. Twee seizoenen trainde Kubo mee, maar hij mocht geen wedstrijden spelen.  In 2015 keerde Kubo met zijn familie terug naar Japan. Een moeilijke beslissing omdat het Japanse talent zich inmiddels thuis voelde in Barcelona.  Kubo ging in Japan bij FC Tokyo spelen met het idee om op zijn achttiende verjaardag terug te keren naar Barcelona.

Maar Kubo’s  ontwikkeling in Japan ging enorm snel.  In 2017 mocht het talent op 15-jarige leeftijd debuteren voor het eerste elftal van FC Tokyo, de topclub van Japan.  In dat jaar speelde Kubo afwisselend voor het eerste elftal en U-23.

Óscar Hernández, voormalig coach bij FC Barcelona en Kubo’s  ontdekker bij de Escola FCB in Fukuoka, zei dat “zijn doel en ambitie is om voor Barça te spelen.” Hernandez is als een vader voor Take en onderhoudt een goede relatie met de voetballer en zijn gezin. “Ze denken alleen maar aan Barça, ze willen hier gewoon spelen en luisteren niet naar andere teams ondanks andere belangrijke voorstellen, hij is een culé”, verzekert Hernández.

FC Barcelona is echter wel op hun hoede voor clubs als PSG, Chelsea en zelfs Real Madrid. Zij hebben al verschillende pogingen gedaan om Kubo op zijn achttiende verjaardag vast te leggen.  Maar vooralsnog hebben de Catalanen de situatie onder controle.  Jose Mari Bakero liet in één van zijn laatste interviews met Mundo Deportivo weten dat de club nauw contact houdt met de familie.  ”We kijken naar zijn wedstrijden en de scouts zijn zich zeer bewust dat ze de ontwikkeling van Take van dichtbij moeten volgen”, zei Bakero tijdens het interview. “Het is een speciale omstandigheid: we praten met de familie, zij praten met Kubo en als hij 18  is en op het niveau is om terug te keren, dan kan hij terugkomen.”

Kubo zal dan aansluiten bij Barcelona B om vervolgens zijn laatste stappen te maken naar Camp Nou. Kubo is in handen van zaakwaarnemer Arturo Canales, die onder meer agent is van Piqué, Rakitic en Umtiti. De club heeft al jaren een zeer goede band met Canales.

Takefusa Kubo heeft al laten zien dat hij blijft groeien, zowel op als naast het veld. Het talent  reist eenmaal per jaar naar Barcelona. Daar bezoekt hij de Ciutat Esportiva Joan Gamper en bezoekt  hij zijn voormalige teamgenoten, nu in Juvenil B. Kubo moet echter nog één seizoen wachten voordat hij terug kan keren naar Barcelona.

Cillessen

Barcelona staat toch open voor vertrek Cillessen

Update: Spelers Barcelona moeten eerder terugkeren voor voorbereiding