in

Achtste contractverlenging Messi bij FC Barcelona

FC Barcelona maakte woensdagochtend bekend dat Lionel Messi en de club een akkoord hebben bereikt over het verlengen van zijn contract. De Argentijn tekent in de komende weken bij tot de zomer van 2021. En dat is alweer Messi’s achtste contractverlenging bij de Catalanen.

Lionel Messi verlengde in juni 2005 zijn eerste contract bij FC Barcelona tot de zomer van 2010 en zou aansluiten bij de eerste selectie van de club. Messi speelde vervolgens het WK U21 en won dat toernooi met zijn land. Voormalig voorzitter Joan Laporta zat enkele dagen na het winnen van het WK alweer met de Argentijn om tafel, om zijn verblijf in Barcelona veilig te stellen. In september van datzelfde jaar kreeg Messi zijn tweede contractverlenging met een hoger salaris.

In 2007 mocht Messi opnieuw een krabbel zetten onder een nieuw contract. De Argentijn verlengde tot 2014 en kreeg een ontsnappingsclausule van maar liefst 150 miljoen euro.

Een jaar later was het opnieuw raak. Deze keer verlengde de club het contract omdat de Messi de sterspeler werd onder trainer Pep Guardiola. Bovendien vertrok Ronaldinho dat seizoen.

In 2009 tekende Lionel Messi voor de vijfde keer bij. De Argentijn kreeg een ontsnappingsclausule van maar liefst 250 miljoen euro en verlengde tot de zomer van 2016.

In december 2012 kreeg Messi wederom een verbeterd contract. De Argentijn werd met maar liefst vier Champions Leagues één van de best betaalde spelers van de wereld. Twee jaar later (2014) zette Messi opnieuw een krabbel onder een verbeterd contract. Met zijn achtste contractverlening in 2017 tekent de Argentijn wellicht zijn allerlaatste contract bij de Catalanen.

Messi verlengt tot 2021 bij FC Barcelona

Speeldata Supercup bekend: eerste Clasico’s begin augustus