Zwak Barcelona morst punten in Pamplona

Ansu Fati first goal

FC Barcelona heeft ook in de derde speelronde van de Liga niet weten te overtuigen. De Catalanen morsten namelijk opnieuw punten. Op bezoek bij Osasuna kwam de ploeg van Ernesto Valverde niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In Pamplona wist FC Barcelona de gehele wedstrijd niet te overtuigen tegen Osasuna. De Catalanen kregen in de eerste helft zelf niet echte kansen. Het was de thuisploeg die Barcelona vroeg onder druk zette, waardoor de Catalanen de gehele eerste helft niet in hun spel kwamen.

Het was zelfs de thuisploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam. Het vroeg storende Osasuna kwam na zeven minuten spelen al op een 1-0 voorsprong, nadat Torres bij de tweede paal een scherpe voorzet tegen de touwen volleerde. Maar ook Osasuna kreeg na het doelpunt geen echte grote kansen meer.

In de tweede helft bracht Ernesto Valverde direct de 16-jarige Ansu Fati in het veld. Barcelona had namelijk een speler nodig die individueel het verschil kon gaan maken. En dat deed het talent, want na vijf minuten kopte het grote talent zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona in de verre hoek. Barcelona kwam daarmee op een 1-0 voorsprong en kreeg daarna het spel meer in handen. Met het inbrengen van Arthur kwam de ploeg vaker voor het doel van Osasuna, maar het was bij momenten oppassen voor de counter van de thuisploeg.

Barcelona kwam na ruim een uur spelen op een 2-1 voorsprong door goed druk zetten van Frenkie de Jong. Arthur Melo kon even later in de verre hoek 2-1 binnen schieten. Uiteindelijk kwam de thuisploeg weer langszij, want Gerard Pique maakte vlak voor tijd hands in zijn eigen strafschopgebied. Torres faalde niet vanaf de stip en zette Osasuna op 2-2.

Door het gelijke spel morst FC Barcelona, zonder Messi, opnieuw punten. In de eerste speelronde gingen de Catalanen met 1-0 onderuit bij Athletic Bilbao.