Valverde over het inbrengen van Fati en Arthur: ”Er moest iets veranderen”

FC Barcelona heeft na drie competitiewedstrijden al vijf verliespunten. Na de nederlaag tegen Athletic Bilbao, morsten de Catalanen vanmiddag punten tegen Osasuna. In een bijzonder slechte wedstrijd kwam Barcelona niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ernesto Valverde leek het tij gekeerd te hebben met het inbrengen en de doelpunten van Fati en Arthur, maar moest toch lijdzaam toekijken hoe Osasuna nog langszij kwam.

FC Barcelona kwam vandaag bijzonder slecht voor de dag. Opvallend, aangezien de basiself van vandaag vorige week nog een galavoorstelling gaf in de tweede helft van de wedstrijd tegen Real Betis. Vandaag lukte het de Catalanen, voornamelijk in de eerste helft, geen moment om de wedstrijd te controleren. Barcelona draaide in de tweede helft een achterstand om in een voorsprong, maar wist die uiteindelijk niet vast te houden. Sergi Roberto is dan ook razend. ”We zijn kwaad, boos. We kregen het moeilijkste voor elkaar, het tij keren en op voorsprong komen. Het lukte ons echter niet om de wedstrijd vervolgens te controleren”, aldus de Spanjaard.

Roberto, die evenals vorige week op het middenveld begon, gaf na afloop van de wedstrijd toe dat het in de eerste helft moeilijk voetballen was. ”In de eerste helft was het lastig om de wedstrijd te controleren. Het lukte ons niet om het doel te bereiken. Osasuna speelde heel compact.” Ondanks het feit dat Barcelona dit seizoen al twee keer punten morste, maakt Roberto zich nog geen zorgen: ”Dit gelijkspel geeft aan dat we niet mogen relaxen. We hebben pas drie wedstrijden gespeeld, de competitie duurt nog lang.”

Valverde

De trainer van Osasuna, Jagoba Arrasate, spreekt van een verdiend punt: ”Het is niet makkelijk om tegen Barcelona te spelen. We domineerden de eerste helft, maar zij kwamen terug in de tweede. We hebben dit punt verdiend.” Ernesto Valverde zag Osasuna eveneens domineren, wat de reden was hij al vroeg in de tweede helft ingreep. Zo liet hij Ansu Fati en Arthur na rust al invallen. ”Het was duidelijk dat er iets moest veranderen”, aldus Valverde. ”Osasuna begon erg sterk en het doelpunt versterkte dat. In de tweede helft kwamen we sterk terug, maar de strafschop bracht hen weer terug in de wedstrijd. We hadden de wedstrijd beter moeten controleren.”