in

Zaakwaarnemer Reis: ”Groningen en Barcelona akkoord, maar er is nog niet getekend”

Ludovit reis naar FC Barcelona?

De transfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona is wederom een stuk dichterbij. De zaakwaarnemer van Reis bevestigd zaterdag aan het Algemeen Dagblad dat FC Groningen en FC Barcelona een akkoord hebben bereikt over de transfer van de middenvelder.

”De clubs zijn eruit”, bevestigt Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Reis, aan de krant. ”Voor Ludovit is dit natuurlijk heel erg mooi. Een toptransfer. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden. Pas dan is de transfer afgerond.”

Barcelona heeft de talentvolle middenvelder van FC Groningen als sinds september op de radar en dat is volgens Bursac niet voor niets. ”De tijd dat voetballers door zulke clubs worden gescout op pleintjes ligt al even achter ons”, vertelt Bursac. ”Als je tegenwoordig er uit springt bij je leeftijdgenoten, dan gaan ze verder kijken.”

Mocht de 18-jarige Reis de overstap maken van Groningen naar FC Barcelona, dan sluit de middenvelder zeer waarschijnlijk aan bij Barcelona B. De verwachting is wel dat Reis tijdens de voorbereiding, in Japan, zich mag laten zien aan Ernesto Valverde.

Geen Akkoord?

Toch is de transfer van Reis nog niet afgerond. Bursac spreekt over een akkoord tussen beide clubs, terwijl Hans Nijland tegenover RTV Noord verklaart dat er nog geen deal is. “Dat is zeer voorbarig”, zegt Nijland. “We zijn al een tijd in gesprek. Ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord.”

Ook de Spaanse media verwacht dat Ludovit Reis snel naar Barcelona vertrekt. Mundo Deportivo schrijft dat Reis een contract voor vijf seizoenen gaat tekenen bij FC Barcelona en dat FC Groningen een slordige 7,7 miljoen euro ontvangt van de Catalanen.

Valverde geeft toppers rust tegen Celta; basisplaats lonkt voor Cillessen

Barcelona met aanvoerder Cillessen onderuit bij Celta de Vigo