in

Xavi mag vanaf volgend seizoen LaLiga-club coachen

Xavi

Xavi Hernández is één van de namen die in de toekomst wel eens coach van FC Barcelona zou kunnen worden. De voormalig speler van de club ziet dat zelf ook wel zitten en verdedigend bovendien de stijl van de club. De stap naar FC Barcelona komt na dit seizoen mogelijk een stuk dichterbij.

Xavi, die momenteel nog speelt voor Al Sadd, behaalde afgelopen zomer de UEFA licentie voor het coachen van teams. Vanaf april gaat Xavi bij de Spaanse voetbalfederatie RFEF de UEFA Pro cursus volgen, zo weet Sport woensdag te melden. Die cursus is een stuk moeilijker dan de vorige cursus en bevat bovendien een stageperiode van zes maanden.

Xavi heeft echter afgelopen jaar bij Al Sadd al enkele jeugdteams onder zijn hoede gehad en hoeft daardoor de zes maanden stage niet meer te doen. Als Xavi de cursus haalt, dan zou hij aan het begin van het nieuwe seizoen in de Primera Division een team kunnen gaan trainen. De voormalig speler van FC Barcelona heeft eerder al aangegeven graag in een lagere competitie te willen starten. Maar voorlopig is Xavi nog altijd de spelmaker van Al Sadd in Qatar.

Lieke Martens heeft nieuwe coach bij FC Barcelona

Valverde zonder Messi en Suarez naar Valencia