in

Xavi is klaar voor de Super Cup: ”Zie veel positieve punten in dit team”

FC Barcelona strijdt woensdagavond met Real Madrid om een plek in de finale van de Spaanse Super Cup. De Madrilenen zijn op voorhand favoriet, maar trainer Xavi ziet kansen voor zijn elftal.

”Het is een mooie en goede uitdaging voor ons”, vertelt Xavi op de persconferentie van dinsdag. ”We hebben de mogelijkheid om de finale te halen en we zijn erg gemotiveerd, want dit zou weleens de ommekeer kunnen zijn. Ik zie veel positieve punten in dit team. We moeten zaken verbeteren, natuurlijk. Zoals ik eerder al zei moeten we ook kritisch naar onszelf kijken, maar er zijn ook al genoeg zaken die goed gaan. Het is een nieuw project en dat heeft tijd nodig.”

Real Madrid is bezig aan een goed seizoen. Het is zeer degelijk wat de Madrilenen laten zien als team en met Benzema en Vinicius heeft de ploeg twee uitblinkers in de gelederen. Xavi beseft dat zijn ploeg een goede dag moet hebben om te winnen. ”Real Madrid afstoppen is een collectieve taak. We zullen slim moeten zijn, Vinícius en Benzema zijn degenen die het verschil maken. We zullen proberen ze in toom te houden. Het is een goede test voor ons.”

Ferran Torres ingeschreven door nieuw contract Samuel Umtiti

Luuk de Jong

FC Barcelona na verlenging ten onder in Supercopa-Clasico