in

WINWIN

Wordt de Champions League hervat? ‘Lissabon mag eindfase organiseren’

FC Barcelona

Supporters en liefhebbers hoeven nog maar een klein weekje te wachten op de hervatting van La Liga. FC Barcelona en Real Madrid hervatten hun spannende titelstrijd. Beide ploegen zijn ook nog actief in de Champions League. Ook het miljardenbal lijkt binnenkort een vervolg te krijgen. Volgens het Duitse Bild wordt de finale niet gespeeld in Istanbul, maar in Lissabon.

De finale van de Champions League zou in eerste instantie in Istanbul plaatsvinden, maar door de coronacrisis ging de UEFA op zoek naar één gaststad. Lissabon stelde zich samen met Frankfurt en Moskou kandidaat. De Portugese hoofdstad zou volgens het Duitse blad dus de voorkeur genieten van de organisatie. Niet alleen de finale, maar ook de kwart- en halve finales zullen dus plaatsvinden onder de Portugese zon

Het is bijna drie maanden geleden dat de bal voor het laatst rolde in de Champions League. De achtste finales waren in volle gang, maar het coronavirus zette een dikke streep door het restant van de wedstrijden. Zo werd onder meer de return tussen FC Barcelona en Napoli in Camp Nou tot nader orde uitgesteld.

De UEFA maakt op 17 juni bekend waar de eindfase van het toernooi gespeeld zal worden. De clubs die hun return in eigen huis nog te goed hebben, mogen die gewoon in eigen stadion laten plaatsvinden. Dat betekent dus goed nieuws voor het elftal van Quique Setién. De wedstrijd in Napels eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Napoli FC Barcelona
Het doelpunt van Griezmann in Napels bezorgde Barcelona een sterke uitgangspositie.

‘Bosnische middenvelder hoopt nog steeds op FC Barcelona’

De Jong op zijn plek: ‘Ik speel bij de club waar ik als kind van droomde’