Barcelona komt door flitsende aanval goed weg in Napels

Napoli FC Barcelona

FC Barcelona heeft een goede uitgangspositie voor de return tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League. De Catalanen kenden een zeer zware avond in Italië, waar het een ultra verdedigend Napoli trof. Uiteindelijk zorgde Antoine Griezmann ervoor dat Barcelona met 1-1 terug gaat naar naar Spanje.

FC Barcelona Verwachtte in Napels een zeer verdedigend Napoli en dus begon Quique Setién met vier middenvelder, waarbij Vidal en Frenkie de Jong aanvallers Griezmann en Messi moesten ondersteunen. Maar ondanks het vele balbezit kwam Barcelona zeer moeizaam door de defensieve muur van Napoli. Kansen kreeg het in de eerste helft nauwelijks.

Door het vele balbezit van FC Barcelona wist Napoli eigenlijk ook nauwelijks voor het doel van de Catalanen te komen. Een defensieve fout na een half uur van FC Barcelona zorgde er echter voor dat de thuisploeg direct op een voorsprong kwam. Dries Mertens kon helemaal vrij de 1-0 in de verre hoek binnen krullen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Barcelona bleef op zoek naar een klein beetje ruimte tussen de linies en Napoli loerde op de counter. Eén geweldig moment van FC Barcelona zorgde ervoor dat de Catalanen de gelijkmaker maakte. Sergio Busquets stuurde na een snelle combinatie Nelson Semedo diep en die hield vervolgens het overzicht. Antoine Griezmann kan voor het doel eenvoudig de 1-1 binnen schieten.

In de slotfase gaven beide ploegen meer ruimte en moesten beide beide doelmannen enkele keren redding brengen. Een klein smetje op het positieve resultaat van Barcelona is de schorsing voor Sergio Busquets, die zijn vijfde gele kaart ontving. Daarnaast kreeg Arturo Vidal kort voor tijd in 1 minuut twee keer keel en moest de Chileen met rood vertrekken.

Over drie weken treffen beide ploegen elkaar in Camp Nou. Dan heeft Barcelona aan een overwinning genoeg. Komend weekend gaat Barcelona op bezoek bij Real Madrid.