in

Wolverhampton geeft Barcelona alvast het goede voorbeeld

Wil Manchester United het seizoen eindigen met een tastbare prijs, dan moet het de komende maanden hoge ogen gooien in de Champions League. Dat is de belangrijkste conclusie na zaterdagavond. De komende kwartfinaletegenstander van FC Barcelona zag zaterdagavond namelijk een einde komen aan het avontuur in de FA Cup. De Red Devils lieten zich verrassen op bezoek bij Wolverhampton Wanderes.

Manchester United oogstte een aantal weken geleden veel lof door zich op bezoek bij Chelsea te verzekeren van een plek in de kwartfinales van de FA Cup. Na de uitschakeling van het grote Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League waren de kranten al helemaal lyrisch over de ploeg van Ole Gunnar Solskjær. Een paar dagen na het wonder van Parijs was Manchester United echter weer terug bij af. Op bezoek bij Arsenal werd er met 2-0 verloren. Een pijnlijke nederlaag in de strijd om plek vier, die recht geeft op deelname aan de Champions League.

Zaterdagavond kreeg Manchester United wederom een tik te verwerken. Ondanks de aanwezigheid van de grote namen kwam de ploeg uit Manchester bijzonder slecht voor de dag. Wolverhampton Wanderes strafte het slechte spel van de bezoekers genadeloos af. Twintig minuten voor tijd namen The Wolves de leiding dankzij een doelpunt van Raul Jiménez. Enkele minuten later liet de achterhoede van United zich wederom verrassen. Luke Shaw liet zich kinderlijk eenvoudig te kijk zetten door Diogo Jota, die luttele seconden later zijn poging in het doel van David de Gea zag verdwijnen: 2-0. United deed in de absolute slotfase nog iets terug dankzij Marcus Rashford, maar voor een ommekeer was het al te laat.

Door de nederlaag is Manchester United uitgeschakeld in de FA Cup. In de competitie hebben The Red Devils een achterstand van zestien punten op koploper Manchester City.

Suarez mist interlands door enkelblessure

France Football: oud-Barcelona trainer Michels beste aller tijden