Wanprestatie zorgt voor dure nederlaag Barcelona

FC Barcelona zag Real Madrid zondagmiddag punten morsen tegen Eibar en dus was er voor de ploeg van Luis Enrique een kans om de koppositie te pakken in de Liga. Echter liep het anders voor de Catalanen. Celta de Vigo was in eigen huis met 4-3 te sterk voor de sterren van Barcelona.

Luis Enrique had tegen Celta de Vigo nog altijd niet de beschikking over de geblesseerde Lionel Messi en Samuel Umtiti. Bovendien gaf de coach onder meer Rakitic, iniesta en Mascherano rust.

Barcelona begon het eerste kwartier erg scherp en gretig. De Catalanen hadden het balbezit en Celta kwam niet in hun spel. Grote kansen creëerden de mannen van Luis Enrique niet. En dus was het wachten op de kans van Celta. Ter Stegen ging na ruim 20 in de fout tijdens een uittrap en direct was het Sisto die 1-0 voor de thuisploeg scoorde.

Barcelona was vanaf dat moment de kluts volledig kwijt. Tien minuten later was het Aspas die vrije doorgang kreeg en de 2-0 binnen schoot. Nog geen twee minuten later was het Mathieu die de bal achter zijn eigen doelman schoot. Barcelona ging met een 3-0 achterstand de rust in.

Na rust kwam Iniesta in de ploeg bij Barcelona. De Catalanen begonnen het aanvalsoffensief. Dat resulteerde tien minuten na rust voor de 3-1 van Pique. Barcelona ging met onder meer Alcacer en Denis op jacht naar een punt tegen Celta.

Na een benutte strafschop van Neymar leek dat punt dichtbij te komen. Maar tien minuten voor tijd maakte Ter Stegen een enorme fout en schoot de bal tegen Hernandez op. De bal vloog via de paal in het doel en het duel leek gespeeld te zijn. De 4-3 van Pique, drie minuten voor tijd, zorgde ervoor dat Celta in de slotfase met man en macht moest verdedigen. De ploeg hield echter stand waardoor Barcelona dure punten verliest in de strijd om de koppositie.

Mathieu stopt als international: ”Heb geen motivatie meer”