in

Voorbeschouwing: El Clásico

Vanavond is het weer zo ver. De hoogmis van het voetbal. El Clásico. Barcelona moet op bezoek in het Santiago Bernabéu, waar het al sinds december 2017 niet meer verloor. Beide teams spelen een wisselvallig seizoen en zijn nog op zoek naar hun beste vorm.

Als Barça wint, loopt het vijf punten uit op Madrid en neemt het een serieuze optie op de titel. Messi en co zitten in een goede flow nadat ze in de vorige speeldag Eibar aftroefden met 5-0. In de Champions League speelde het 1-1 tegen Napoli, een gunstig resultaat voor de return in Camp Nou. Met het vormpeil van Real Madrid gaat het een stuk minder. Het verloor in de vorige speelronde met 1-0 van Levante en zag Barcelona de koppositie overnemen. In de Champions League won Manchester city met 1-2 in Bernabéu en moet Real Madrid vol aan de bak in de terugwedstrijd.

Het is de eerste clásico voor Quique Setién, maar het is niet de eerste keer dat hij als coach tegenover Real Madrid staat. Zo won hij met Las Palmas en Real Betis twee keer tegen de koninklijke. Als iemand weet hoe hij Madrid moet aanpakken is het wel Setien. De coach kan ook weer een beroep doen op de linksachter Jordi Alba. Zijn vervanger Júnior Firpo kon in de afgelopen weken nog niet overtuigen. De Madrilenen moeten het doen zonder Eden Hazard. De Belg raakte opnieuw geblesseerd en is drie maanden out.

Verwachte opstellingen

Possible onces

Frenkie de Jong: ‘Ik teken voor een 4-1 overwinning’

Derksen Boskamp

Boskamp weet niet wat hij hoort: ‘Ik vind Messi Passé’